Koukal sem na http://www.bio-bedynka.cz/ a kdyz sem videl seznam dodavane zeleniny a ovoce tak me vydesilo ze produkt z cr je tam jen velmi ritka vyjimka. Vetsina asi BIO ale z dovozu jak v hypersuper.
Datum: 16.03.2010
Vložil: jura
Koukal sem na http://www.bio-bedynka.cz/ a kdyz sem videl seznam dodavane zeleniny a ovoce tak me vydesilo ze produkt z cr je tam jen velmi ritka vyjimka. Vetsina asi BIO ale z dovozu jak v hypersuper.
———
Datum: 15.04.2010
Vložil: Jan Valeška
Záleží na provozovateli každého systému jakou produkci do bedýnek zvolí, my jdeme cestou podpory místních farmářů, optimálně co nejblíže k místu odběru. A samozřejmě záleží na Vás jaké bedýnky si vyberete, dnes už je těch lokálních celá řada.
———
Datum: 01.05.2010
Vložil: Veronika Peřinová
Ono by bylo pěkné prodávat jenom CZ BIO ovoce a zeleninu, ale v době kdy jsme začínala s bedýnkováním mně několik farem zdělilo, že české zásoby jsou už bohužel vyprodány a tak jsem zvolila ekofarmu Deblín. Dneska nám dodáva také ekofarma Velehrad, která má již i české produkty, které se urodily letos. Obdivuji také lidi který si ještě donedávna BIO výrobky nevšímali a nakupovali jenom v supermarketech a dneska by chtely BIO hned teď, ale v ČR se musíme přozpůsobit podnebí. Proto prosíme o trpelivost.
———
Datum: 01.05.2010
Vložil: Honza
Faktem je, že pisatel navštívil uvedený web před 1,5 měsícem a za tu dobu se nabídka rozrostla, a to i o české produkty. Dalším faktorem je to, co jsou schopni lokální pěstitelé v danou chvíli, vypěstovat, sklidit a nabídnout. Pochybuji, že někdo vypěstuje např. české BIO kiwi :) a většina lidí jistě upřednostní např. pěkná jablka z dovozu než třeba méně pěkná z ČR. Není to tedy jen o nějakém českém nacionalismu, ale především o kvalitě a momentální nabídce.
———
Datum: 05.11.2009
Cena je uvedena v sekci O bedýnkách, činí 200,- Kč za cca 8 kg ovozelu. Čtvrtletně se tedy farmáři platí při 14ti denní frekvenci závozů 1 200,- Kč.
Ostatní produkce je nárazově a ceny se různí dle toho, který farmář co nabídne.
———
Datum: 04.11.2009
Vložil: petr
Hmm, nikde na strankach jsem nenarazil, na kolik u vas ty bedynky vyjdou. To snad neni tak tezke dat orientacni ceny kvartalnich bedynek + ceny mlecnych vyrobku + vajec, pokud takove jsou tez nabizeny.
Datum: 20.06.2010
Vložil: Marta
pravidelně každé pondělí dovážíme kozí výrobky do Brna. Uvítáme ještě pár odběratelů. Pokud vás to zajímá, podívejte se na náš web www.ekokoza.cz, v aktualitách v pravém horním rohu naleznete naše produkty.
Těším se na případné setkání Marta
———
Datum: 20.06.2010
Vložil: Bohdana
Díky moc, na web se podívám...Bohdana
———
Datum: 23.06.2010
Dobrý den, děkujeme podíváme a třeba něco objednáme :)
———
Datum: 16.06.2010
Vložil: Bohdana
Dobrý den, chystám se rozjet zásobování biobedýnkama na Zlínsku jakožto sprostředkovatel mezi pěstiteli a zákazníky. Chtěla bych tímto poprosit o všechny možné informace, které by mě k tomu mohly pomoci a urychlit začátek tohoto systému.
Pokud budete chtít přispět svými poznatky a radami, piště prosím na b.zakovska@email.cz
Děkuji moc.
———
Datum: 10.06.2010
Vložil: Marika Pithartová
Děkuji panu Valeškovi a panu Štenclovi, že mě nenechali odejít s prázdnou přes to, že jsem si pro první bedýnku přijela jaksi nedopatřením s týdenním předstihem.
A vřele doporučuji sýr, který mi pan Štencl prodal, naprosto vynikající, doufám, že bude i příště!
———
Datum: 28.05.2010
Vložil: Markéta
To je fakt škoda! Ráda bych se taky připojila. jenže je to zatím pro pár vyvolených. Jen doufám, že se systém rozšíří. Sama zeleninu pěstuji, ale letos mi asi všechno sežerou slimáci.
———
Datum: 23.06.2010
Zdravím, bedýnkování je pro všechny, stačí jen hledat, některé bedýnkové systémy mají ještě kapacitu (např. freshbedynky). Náš systém je přeplněn hlavně proto, že ho chceme udržite v nějakých rozumných intencích a protože se nejedná o komerční projekt je naším cílem spíš kultirovat vztahy mezi stávajícími bedýnkáři a naším farmářem, než nabírat množství dalších lidí. Určitě ale nejde o vyvolenost nebo nevyvolenost, ale o štěstí že jsme našli poctivého a slušného farmáře a dali dohromadi skupinu lidí, to může přeci zkusit každý...
———
Datum: 24.03.2010
Vložil: Veronika
Dobrý den,
měla bych také zájem o odběr biobedýnky, bydlím kousek od Toulcova dvora. Jaká je možnost dostat se do pořadníku a jak to zhruba dlouho trvá?
Děkuji
Veronika
havrankova.veronika@gmail.com
———
Datum: 15.04.2010
Dobrý den,
náš systém je už přeplněn a myslím, že pokud nikdo neodpadne (jako že to tak bohužel nevypadá) nebudeme v dohledné době další bedýnkáře přibírat (chceme systém udržet v určitých mezích).
© 2008 Všechna práva vyhrazena.